Online prodaja roba i usluga

WEB PRODAVNICA - NAJBOLJI KOMERCIJALISTA

 

Web prodavnica - naš najbolji komercijalistaRazvojem Interneta i web aplikacija uopšte, porastao je i na Balkanu interes kreativnih preduzetnika za pravim web poslovanjem, za pokretanje web trgovine ili, kako volimo da kažemo u "originalu", za - web shopove. Međutim, kakva je realna moć internet trgovine u Srbiji?

 

Nedavni dolazak poznatog PayPal-a u Srbiju ubrzao je, pre svega kod preduzimljivih poslovnih ljudi, interesovanje za web prodavnice i kod nas. Kao što je poznato, za sada, građani i preduzetnici iz Srbije mogu samo da kupuju preko ove Payment Gateway firme ali, kako je zvanično najavljeno, pitanje je dana kada ćemo u Srbiji moći legalno da prodajemo online svoju robu i usluge preko PayPal-a. Zato su neki već počeli da se pozicioniraju na tom velikom web tržištu kako ih "nova situacija" ne bi dočekala nespremne.

Imati danas sopstvenu internet prodavnicu u Srbiji, dakle, nije više nikakva avangardnost već stvar pristojnog smisla za realnost. Jer, uz klasične oblike prodaje i marketinga na lokalnom tržištu, internet pruža neslućene mogućnosti da našu robu, usluge i znanje prodamo veoma brzo i jednostavno - širom planete.

Web shop je definitivno - prava stvar za to!

Glavna osobina svake dobre web prodavnice je da vlasniku omogući da samostalno, jednostavno i brzo, upravlja njenim sadržajem. To znači da preduzetnik, odnosno vlasnik web shopa može lako da promeni, doda ili obriše, određene proizvode iz svoje online prodavnice, izmeni cene, doda popuste ili kupone, najavi akcijsku prodaju itd.

Kako funkcioniše web prodavnica u praksi?

Kao i ranije, na istom principu: potencijalni kupac naših proizvoda ili usluga mora se, na našem sajtu (gde je smeštena web prodavnica), prvo registrovati. Tek posle te jednostavne operacije i verifikacije njegovog imejla, korisnik može početi sa kupovinom, tj. sa ubacivanjem određenih proizvoda u web korpu.

Sledi narudžbina kupca koja može završiti samo slanjem poruke na mejl vlasnika web prodavnice (i/ili administratora sajta), ili se, što je danas u svetu potpuno normalno, odabrana roba ili usluga plaća odmah platnom, najčešće internet karticom.

Kupac može da plati naručenu robu svojom platnom karticom direktno vama (odnosno na Vaš rečun u banci) ili, što je češći slučaj, putem neke Payment Gateway kompanije, kao što su PayPal, 2Checkout i druge. Procedura plaćanja je jednostavna i u tri koraka, svako na svetu, ko ima važeću platnu ili internet karticu, može kupiti od nas doslovno sve što se može prodati, a to znači i fizički opipljive i neopipljive proizvode kao što digitalni dokumenti, softver, muzika, eKnjige, fotke i sl.

Na kraju, postoji mogućnost i da se našem kupcu, posle njegove online narudžbine, pošaljemo samo narudžbenicu, odnosno da mu generešimo uplatnicu koju će on, potom, platiti u svojoj poslovnoj banci ili pošti.

Sećate li se one reklame: malo plastično, a plaća fantastičnoKako online prodaja radi u Srbiji?

U nas, za sada, online prodaja je tek u povoju mada se, kažu upućeni, dolaskom PayPala stvari uveliko popravljaju. Ipak, za razliku od Danske gde se, negde sam pročitao, gotovo 94% svih kupovina u toj državi obavlja isključivo preko Interneta (!!!) mi smo po tom pitanju i dalje ostali - Balkanci!

Zašto je to tako kod nas?

Pre svega zbog velikog, pa i preteranog (a u suštini neopravdanog) straha od novog! To potiče i od tradicionalnog nepoverenja naših ljudi (koji su, zaista, mnogo puta već bili stvarno prevareni od strane nekih banaka)… Zato, kada je reč o plaćanju roba i usluga na internetu, uglavnom, cela ova stvar u Srbiji funkcioniše pomalo primitivno: kupac se registruje, ubaci u web korpu proizvod-dva, generiše svoju naruđžbinu klikom miša i potom - čeka.

Šta čeka?!

Čeka da ga neko od koga je naručio proizvod - nazove telefonom! Ponekad prođe i dan-dva do tog poziva što celu online kupovinu čini pomalo - besmislenom! Jer, po meni, brže i jednostavnije bi bilo da je kupac odmah nazvao prodavca telefonom i - naručio pouzećem traženu robu!

Zašto to funcioniše tako naopako kod nas?

Zato što do vlasnika ili administratora web prodavnice istog trenutka stiže, putem mejla, online narudžbina kupca. Međutim, ta ista narudžbina se onda, obično, prosleđuje licu zaduženom za online prodaju u firmi i ta osoba tek onda (čitaj: kad stigne jer ima, naravno, i drugih poslova!) poziva kupca telefonom i dogovara se sa njim kada i kako želi da mu se naručena roba isporuči. A to zna da potraje…

U nas se fizički opipljivi prozvodi obično isporučuju tzv. kurirskom službom koja zna da tu svoju uslugu vrlo lepo naplati krajnjem kupcu a koji, opet, tek prilikom same dostave proizvoda (nekadašnje slanje "pouzećem") i plaća naručenu robu kuriru ali i dostavu. Tek onda kurirska služba plaća vama prodatu robu pa i to traje neko vreme…

Iz ličnog iskustva preporučujem da se za iste dostavne poslove koristi Pošta koja, već sledećeg dana, donosi preporučenu pošiljku na vrata kupca. Osim toga i cena ove dostave je obično niža nego kod nekih kurirskih službi. Ali o tome, drugom prilikom…

Tri klika i kupio sam - nove patike!

Danas na tržištu postoje mnoge razvijene aplikacije za online trgovinu. Neke od njih su vrlo složene i sa mnogo korisnih opcija. Ali, takve online prodavnice nas, baš zbog svoje kompleksnosti, često mogu zbuniti i onemogućiti nam jednostavno upravljanje njima.

Zato preporučujem aplikacije koje će biti lake za upravljanje i funkcionalne u svakom pogledu, kako za vas tako i za vaše potencijalne kupce koji, u principu, ne vole komplikovane stvari. Uostalom, zapitajte se sami: kako funkcionišu najposećeniji i najomiljeniji svetski web shopovi, odnosno zašto baš njih vole kupci? Odgovor je lak: provereni su, pouzdani, sigurni, jednostavni za korišćenje i imaju intuitivni interfejs koji je lako "ukapirati".

A to kupci i traže! Tri klika i - kupio sam, recimo, nove patike…

U ovoj priči, svakako, nije nebitno ni koji ćete sistem naplate primeniti na svom web shopu. Jer, i danas je prosečnom srpskom korisniku još uvek potrebna ogromna garancija (da će online kupljeni proizvod zaista i dobiti na svoju adresu jer su ga naši potkupljivi mediji godinama plašili upravo time!) pre nego što se uopšte odluči da svoju narudžbinu plati online kreditnom karticom! Čak i onda kada je cena, recimo, za apsolutno isti proizvod, ukoliko se kupi preko web shopa, 10 ili 20 pa i više posto niža od one u klasičnim maloprodajnim prodavnicama (!?). No, tako je kod nas jer je strah zavladao mnogim ljudima...

Paypal - sigurni i provereni posrednik u svakoj online trgoviniZato je moja preporuka da pre uvođenja naplate platnim karticama (zbog našeg tradicionalnog nepoverenja i vrlo specifičnog mentaliteta) probate i one mogućnosti prodaje bez njih. Što bi se reklo: "online prodaja na srpski način", ona oličena u poznatoj rečenici "donesi mi robu pa ću ti platim" (gore opisanu) ali i putem - efikasnog međukoraka između ove dve varijante.

O čemu se ovde radi? I kako vam u tome mogu pomoći?

Ukoliko se dogovorimo, uradiću vam novi ili redizajnirati stari web sajt i u njega ubaciti vašu novu web prodavnicu koju ću, u zavisnosti od vaših specifičnih potreba, posebno prilagoditi i dizajnirati.

Ako je potrebno, na licu mesta fotografisaću sve vaše proizvode koje mislite da prodajete online, srediti fotke i svaki proizvod, po određenim kategorijama i svojstvima, ubaciti u web shop. Puno ćete mi pomoći ukoliko već imate odlične fotke svih proizvoda, ime i opis svakog artikla, njegov katološki ili ID broj, uputstvo za upotrebu, cene i zalihe tih proizvoda a koje, verovatno, već imate u svom postojećem sistemu materijalnog poslovanja… Svaki podatak je, dakle, dragocen i treba ga iskoristiti.

Sledi, potom, moj posao neposrednog dizajniranja i izgradnje samog web shopa koji će vam omogućiti da lako, sigurno i uspešno prodajete online svoju robu, usluge ili znanje.

Tek posle toga dolazi na red uspostavljanje veze između vaše web prodavnice sa nekom Payment Gateway kompanijom (kao što su PayPal i neke druge, doduše, manje poznate, ali koje već rade i omogućavaju online prodaju i iz Srbije!).

Kako to u praksi radi i kakve su to "pejment gejtvej" kompanije?

Payment Gateway kompanija je posrednik između vašeg kupca, Vas i Vaše poslovne banke kod koje ste otvorili svoj devizni račun i gde ste, recimo, i sami dobili neku od platnih kartica.

Jednostavno rečeno, Payment Gateway kompanije predstavljaju svojevrstan "sigurnosni tunel" koji služi kao osiguranje i garancija da će podaci kupaca, pri platnim transkacijama, biti maksimalno zaštićeni i sigurni.

Ovim PG kompanijama se obično plaća mala naknada za priključenje (ja svojoj nisam morao da platim za to ništa), naknada po transakciji, a neke imaju i mesečnu naknadu. Važno je da ovaj sistem funkcioniše odlično i da su podaci Vaših kupaca potpuno sigurni pri kupovini.

Bitno je i to što vas ove kompanije momentalno obaveštavaju, putem mejla, o kupovini nekog vašeg proizvoda ili usluge, tako da možete gotovo odmah da počnete da pakujete robu za poznatog kupca i pošaljete mu je poštom ili kurirskom službom. Jer, online kupovina i transfer novca na vaš račun su odmah potvrđeni mejlom ali i vidljivi na vašem akauntu (računu) kod Payment Gateway kompanije a što vas lišava stalne sumnje da li će kupac, kad mu pošaljete robu klasičnim "pouzećem", zaista istu i platiti ili ćete morati čak da platite dodatno i poštarinu nazad pošto se on, recimo, "predomislio"…

Posle ostvarene prodajne kvote (u mom slučaju to je 300 američkih dolara) Payment Gateway kompanija uplaćuje, posle pomenutih provizija od 5-6% koju je uzela za sebe), na Vaš devizni račun, sumu koju ste zaradili, svojom online prodajom, do tog trenutka. Isplata se obavlja uglavnom jednom nedeljno.

Na vama je, pa i meni, kao vašem potencijalnom webmajstoru, da učinimo sve što je u našoj moći da vaše proizvode što bolje predstavimo potencijalnim kupcima i da, naravno, putem ove prodaje zaradimo - što više. A to nije lako ni jednostavno. Jer konkurencija je i u ovom segmentu prodaje sve veća; često nije lako prodati ni jevtine a veoma dobre proizvode jer je platežna moć ljudi kod nas i u okruženju veoma mala i što kupci, za svoj teško zarađeni novac, žele uvek ono najbolje i po - najpovoljnijoj ceni.

Da bi se ceo ovaj trud isplatio moramo zato odmah početi da razmišljamo "naglas" i o tome kako ćemo na naš sajt i web shop privući što više posetilaca (potencijalnih kupaca), odnosno kako ćemo reklamirati našu online prodavnicu i robu koju želimo da prodajemo.

O tome više na mojim stranicama koje se bave SEO optimizacijom i web marketingom bez kojih nema dobrog pozicioniranja na web pretraživačima ni velikog broja posetilaca, naših potencijalnih kupaca… Zato obavezno pročitajte i njih!

Copyright © 2013-2017 Top Web Design. All rights reserved. Designed by Dušan Marinović.

Goto Top
JoomShaper