Mali pogled unazad ili...

SAJTOVI KOJE SAM VOLEO DA RADIM

 

 

Ne mogu se pohvaliti prevelikim brojem web sajtova koje sam uradio, ali mogu činjenicom da su svi oni i danas vrlo posećeni i u "dobroj kondiciji". Možda je trebalo da budem malo vredniji ili agresivniji u svom automarketingu (kako to znaju danas odlično da rade neke mlađe generacije) ali nije mi žao... Jer i ovo što sam uradio dovoljno govori o mojoj ozbiljnosti, profesionalnom pristupu svakom projektu i naravno - zadovoljnim klijentima.

Od kraja 2008. godine, kada sam počeo ozbiljnije da se bavim izradom sajtova, web dizajnom i CMS-om, stvari su, do danas, toliko napredovale u tehničkom i kreativnom smislu da mi je, u jednom trenutku, zapretila opasnost da "iskočim iz šina". Naime, bez stalnog praćenja novih rešenja, shvatio sam, čovek može veoma lako da izgubi korak sa vremenom i nađe se u čudu.

Web sajtovi, koje sam radio pre pet ili tri-četiri godine, zato danas, možda, nekome izgledaju pomalo "zastarelo". Međutim, nekima se oni i dalje veoma sviđaj i kažu da su moji radovi prepoznatljivi... Neki moji urađeni sajtovi su, nažalost, nestali, neke su mi "ukrali", a nekim ljudima nije ni trebalo da uradim sajtove koje je, potom, neko drugi "potpisao". No, hrišćanski je praštati...

Bilo kako bilo, sajtovi koje sam uradio a koje ovde predstavljam, i dalje su u funkciji, rade besprekorno i njihovi vlasnici su - zadovoljni. I ubeđen sam, kada budemo svi imali malo više vremena, uradićemo zajedno njihov dobar redizajn. Pre toga, pogledajte ih pažljivo, možda vam ponude neku dobru ideju i za vaš novi web sajt...

 

Natura Online - Magazin za one koji vole prirodu

 

Natura Online www.natura.rs je portal namenjen svima koji vole prirodu. Nastavljajući dobru tradiciju svog prethodnika, štampanog izdanja, NATURA je okrenuta hobistima svih boja ali i članovima vaše porodice koji će, na ovim stranicama, pronaći zanimljive tekstove, konkretne savete stručnjaka, brojna uputstva... 

NATURA je online magazin otvorenog tipa i sarađuje sa onima koji imaju nešto korisno i lepo da kažu i žele da svoje bogato i specifično iskustvo podele sa drugima. Stranice portala (kojih već sada ima više od hiljadu!) ažuriraju se gotovo svakodnevno ali da biste mogli da se ulogujete i vidite ceo sadržaj Nature potrebno je da se - pretplatite.

Osim mogućnosti automatskog prevoda na bilo koji od 50 svetskih jezika, zahvaljujući Guglovom prevodiocu, sajt nudi i besplatne male oglase za hobiste, odgajivače i preduzetnike, pa je, možda i zbog toga, Naturu Online do sada posetilo više od 320.000 posetilaca iz čak - 126 zemalja širom sveta.

 

 

 

 

Sajt srpske akademije izumitelja i naučnika SAINZvanični sajt Srpske akademije izumitelja i naučnika (SAIN) www.sain.rs nastao je nedavno od starog, pomalo "demode" sajta koji nije imao ko da ažurira. Zadatak nije bio lak. Trebalo je sakupiti biografije, radove, izume, patente, brojne nagrade i priznanja dvadesetak akademika SAIN-a ali i njihove prezentacije, video materijale, fotografije sa nastupa na brojnim manifestacijama izumitelja širom sveta... 

Uz to, bilo je logično da svakom akademiku pripadne relativno isti prostor na sajtu što često nije bilo lako imajući u vidu različiti obim opusa svakog od njih.

Ipak, ovaj sajt je počeo vrlo brzo da živi intenzivnim životom i da se stalno "širi". Pristizali su mi novi prilozi akademika, vesti, video-klipovi, pristupne besede, nastupi akademika po medijima, novi izumi...

Nedavno, tačnije 23. oktobra 2014, Akademija je svečano proslavila svoj jubilej - deset godina postojanja. Tim povodom za njih sam "prelomio" i pripremio za štampu njihovu Monografiju, jednu pozivnicu, brojne zahvalnice, povelje... Uz to, Monografiju sam potom digitalizovao i prebacio na njihov sajt a, kao moj mali poklon akademicima, napravio sam im, po meni, vrlo atraktivan foto-album u flashu (od mojih oko 170 fotografija) sa njihove Svečane skupštine u Privrednoj komori Beograda. Pogledajte i to kako izgleda...

 

 

Lipaks Leasing

 

 

 

Lipaks Leasing www.lipaks.rs je zvanični sajt naše renomirane i poznate lizing kuće koja se bavi ovom posebnom vrstom finansiranja, odnosno lizingom poljomehanizacije, autobusa, teretnog programa, putničkih vozila i sve vrste opreme za privredu i industriju.

Na ovom klasičnom biznis sajtu Lipaks leasing je istakao svoje poslovne prednosti u odnosu na druge slične kuće u zemlji, a tu je i ponuda vraćenih predmeta lizinga koji se, često, preko ovog sajta, mogu nabaviti po vrlo povoljnim cenema…

Klijent je posebno insistirao na tome da na sajtu bude kursna lista Narodne banke Srbije ali i mudre misli i citati poznatih poslovnih i javnih ličnosti, onih iz sveta biznisa, politike, kulture... To sam i uradio. 

 

  

Trnava MG

 

 

 

 

Trnava MG www.trnavamg.com je sajt istoimene porodične firme iz okoline Topole koja se bavi proizvodnjom, skladištenjem i prodajom voća i povrća iz srca Šumadije. Kako im je posao napredovao, a izvoz na rusko tržište rastao, shvatili su da treba da naprave svoj web sajt koji bi se, osim na srpkom, obratio klijentima i na ruskom i engleskom jeziku.

Osim onoga što rade i nude domaćim i stranim poslovnim partnerima, moji klijenti iz Trnave želeli su da njihov trojezični sajt bude i pun fotografija koje će, na najlepši način, dočarati ne samo njihov porodični biznis već i kvalitet i lepotu voća i povrća koje ovde raste na zdrav i prirodan način.

Tako su i nastale dve velike fotogalerije na ovom sajtu…

 

 

 

Termoelektro doo Brčko

 

 

 

Termoelektro d.o.o. www.termoelektro-brcko.com Brčko distrikt, Bosna i Hercegovina, poznato je preduzeće za inženjering, izgradnju, projektovanje i zamenu rezervnih delova, proizvodnju vanstandardne opreme, remont i održavanje energetskih i industrijskih postrojenja i obavljanje spoljnotrgovinskog prometa.

Niz godina ova kompanija uspešno posluje ne samo u regionu već i širom Evrope. Zato im je bio potreban web sajt koji će se, osim na srpskom, potencijalnim klijentima obratiti i na engleskom, ruskom i nemačkom jeziku.

U suštini jednostavnog dizajna ali bogatog sadržaja, ovaj sajt je i danas veoma posećen. Zahvaljujući njegovoj funkcionalnosti potencijalni klijenti mogu na jednom mestu da se pouzdano obaveste o svemu što Termoelektro radi čime je i svrha ovog mog četvorojezičnog sajta u potpunosti ispunjena.

  

 

Rekordasiv.com

 

 REKORD ASIV d.o.o. Beograd www.rekordasiv.com je firma koja prati tradiciju sakupljenog znanja u proizvodnji pneumatika-guma od 1968. godine za poljoprivredne, građevinske i rudarske mašine.

Ova kompanija proizvodi pneumatike-gume za građevinsku i rudarsku mehanizaciju, za gredere, utovarivače, utovarivače-rovokopače, jamske utovarivače, dampere, skrepere, dozere…

Šta smo uradili? Na oko dvedesetak stranica sajta, uz pomoć nekoliko foto slajd-šoa i Guglovog prevodioca uspeli smo da predstavimo sav proizvodni program Rekordasiva, srpskom i inostranom tržištu na kome ovo preduzeće uspešno godinama radi.

Kratko, jasno, lepo i - funkcionalno. 

 

 

AD Dragan Marković - Obrenovac

 

 

 

 

Akcionarsko društvo za proizvodnju, preradu i promet poljoprivrednih proizvoda Dragan Marković - Obrenovac u restrukturiranju http://www.dramar.co.rs dugogodišnji je proizvođač svinja, junadi, krava, mleka, pšenice, kukuruza, soje i drugih ratarskih kultura, jabuka, oraha, koncentrovane stočne hrane, hleba i peciva.

Posle velike krize u koju je ovo preduzeće zapalo posle neuspele privatizacije, podiglo se iz pepela i, poput feniksa, danas - uspešno posluje na srpskom tržištu.

Iako su smatrali, u početku, da im sajt nije potreban, jer imaju druga posla, danas razumeju da je upravo i on jedan od dobrih načina da se neki tekući problemi lakše i brže reše… 

 

Copyright © 2013-2017 Top Web Design. All rights reserved. Designed by Dušan Marinović.

Goto Top
JoomShaper