Da li je redizajn starog sajta samo...

"ŠMINKA" ILI NEŠTO JOŠ BITNIJE?

 

Redizajn starog sajta nije obično "šminkanje"

Redizajn nije obično "farbanje" oronule i trošne "fasade" našeg starog sajta! To je pokušaj da se na sadržajniji, lepši, pristupačniji i savremeniji način predstavimo tržištu i tako lakše prodamo svoje proizvode i usluge. Jasno, zar ne?

 

Ako se odlučimo za redizajn svog starog web sajta jer, recimo, nemamo dovoljno posetilaca ili želimo da modernizujemo njegov izgled (na primer, da bude responsive tj. apsolutno vidljiv na svim mobilnim uređajima) ili zato što ga nigde nema na Google-u ili što ne možemo sami da ažuriramo njegov sadržaj, treba da imamo uvek na umu i to, da zbog naših starih posetilaca i klijenata, novi korisnički interfejs (izgled sajta) ne sme da se drastično razlikuje od starog.

To znači da osnovni dizajn, kontekst i navigacija novog sajte ne treba da oteraju stare posetioce koji bi mogli da pomisle da su na nakom drugom ili sličnom sajtu. O tome treba voditi računa.

Međutim, osim nove "šminke", za novi redizajnirani sajt od velike je važnosti da ima tzv. friendly linkove (prijateljske veze) i da bude kvalitetno SEO optimizovan za internet pretraživače, a što CMS sajtovi koje pravim upravo i omogućavaju.

Između ostalog i to bio mogao da bude sasvim valjani razlog da se odlučite za radikalnu obnovu i modernizaciju svog starog sajta. U tom zanimljivom i ozbiljnom poslu mogu vam, naravno, pomoći mnogim savetima.

Ako mogu da zaključim: redizajn nije obično "farbanje" oronule i trošne "fasade" našeg starog sajta! Nije to ni neko "folirantsko malanje" naših posetilaca i klijenata... To je, pre svega, pokušaj da se na sadržajniji, lepši  i pristupačniji način predstavi naša poslovna ideja i tržištu, na nov i savremen način - ponude, osim novih, i naši stari proizvodi ili usluge. 

Uložena sredstva u redizajn i osavremenjivanje sajta brzo se vraćaju. I ovaj posao se zaista isplati.

Osim novim posetiocima i klijentima, naš osveženi, podmlađeni, sadržajno bogatiji, lepši i pristupačniji sajt pokazaće svima, pa i našoj konkurenciji, da smo i te kako "u igri", u tržišnoj utakmici u kojoj, kao što znamo, nema ni početka ni kraja.

Biće to naša nova snaga da, u toj surovoj areni, konačno i mi krenemo u kontranapad i protivniku damo - pobedonosni gol

Copyright © 2013-2017 Top Web Design. All rights reserved. Designed by Dušan Marinović.

Goto Top
JoomShaper