Bez svog vizuelnog identiteta smo svako ali istovremeno i - niko

GRAFIČKI DIZAJN I PRIPREMA ZA ŠTAMPU

 

Grafički dizajn i priprema za štampuPametno i lepo dizajniran logotip, vizit karta, memorandum, flajer, etiketa, oglas ili digitalni njuzleter firme, kao i neobično "prelomljena" knjiga, magazin, reklamna brošura ili katalog proizvoda… moraju odmah da skrenu pažnju klijentima i poslovnim partnerima i uvere ih da smo mi, ipak - nešto posebno

 

Jedinstven i prepoznatljiv vizualni identitet naše firme (proizvoda ili usluge) mora da ostavi potpuno pozitivan i jak utisak na naše klijente i partnere. I to - odmah!

Bez te originalnosti nećemo se razlikovati od mediokritetske konkurencije što znači da će ljudima biti potpuno svejedno gde će i kod koga kupovati proizvode koje i mi nudimo.

Bez obzira na to da li tek pokrećemo naš posao ili već imamo, manje-više, poznatu radnju ili preduzeće, pitanje našeg poslovnog i vizuelnog identiteta, odnosno naše prepoznatljivosti na tržištu, ne sme nikada da bude marginalizovano u našem ukupnom marketinškom nastupu.

Tvrdim da vizuelni identitet naše firme, profesionalno dizajniran i osmišljen, predstavlja dobru investiciju i osnov našeg kasnijeg uspešnog poslovanja. Zašto? Zato što je on lice naše firme, ona generalna poruka koju ćemo slati svim potencijalnim klijentima i partnerima.

Zato ću se svojski potruditi da i za vas osmislim, dizajniram i uradim sve vizualne elemente koji će činiti vaš novi poslovni identitet. To podrazumeva novu ideju, dizajn, odabir osobene boje samo za vas, generalnu poruku ili slogan pretočen nekad u jasnu, a ponekad provokativnu simboliku novog logotipa… Drugim rečima, smisliću i realizovati sva idejna, grafička i dizajnerska rešenja neophodna za vaše uspešnije poslovanje.

Ovaj posao nije ni brz, ni jednostavan, ni jeftin. Ali se, na kraju, isplati.

Dabome, uz grafički dizajn usko je povezana i priprema za štampu (prepress). Poznavanje medija za koje se nešto dizajnira je ključno pa zato to fino usklađivanje dizajna i medija i razlikuje uspešne od onih drugih proizvoda, bez obzira da li je reč o generalnom vizulenom identitetu ili samo posebnom logotipu.

Od starog QuarkXPress-a 3.0 do današnjeg Adobe InDesign-a, koji sada koristim u pripremi za štampu, prošlo je mnogo vremena. U ovim programima sam "prelamao" i pravio (koristeći, naravno, najbolje i nezamenljive aplikacije za crtanje i obradu slika i fotografija) svoju reviju Natura, štampane i digitalne knjige, brošure, flajere, letke, logotipe, vizit karte, kataloge, banere, memorandume, koverte, pozivnice, čestitike, cenovnike, menije i vinske karte za restorane, etikete, štampane i digitalne oglase, nalepnice, stone kalendare, omote za kompakt ili DVD diskove, korice knjiga i… ko zna što još!

Preko moje tastature, tokom minulih petnaestak godina, koliko se otprilike bavim poslom grafičkog dizajna i pripremom za štampu, unešeno je neverovantno mnogo teksta u moj računar, a preko mojih skenera i foto-aparata hiljade slika i fotografija kako bi, posle unosa i preloma teksta, obrade fotografija i montaže svih tih elemenata, konačni grafički proizvod bio baš po meri svakog posebnog klijenta koji je, za mene - uvek bio u pravu.

Sve gore rečeno radim i danasI to mnogo bolje nego pre deset ili petnaest godina.

A šta sam to radio konkretno od prepress-a pogledajte u mojim preporukama.

Proverite i - pozovite me. Moja kontakt stranica je ista!

Copyright © 2013-2017 Top Web Design. All rights reserved. Designed by Dušan Marinović.

Goto Top
JoomShaper