Kratko i jasno

ČESTA PITANJA I ODGOVORI

 

NaslovnaFotka2Razmišljao sam da li da objavim ovu stranicu. I, posle svega, rekoh, neka i ona bude tu jer naše ljude, znam iz iskustva, više zanima koliko nešto košta nego šta zapravo kupuju. Zato ova stranica mog sajta daje odgovore na najčešća pitanja koja postavljaju ljudi koji bi, teoretski ili praktično, želeli da unaprede svoj posao i prilagode se već standardnim pravilima poslovanja i našeg tržišta.

Ako sam Vam svojim odgovorima niže pomogao bar malo da se odlučite da ipak napravite svoj prvi web sajt, redizajnirate postojeći, napravite dobar video-klip ili konačno završite svoju novu knjigu - to znači da ove redove dole nisam pisao uzalud... Kliknite na crveno pitanje i - dobićete odgovor!

 

Od 4.000 do 74.000 dinara! U nekim slučajevima i više. To zavisi od toga šta Vi želite da imate na svom sajtu, od broja modula, stranica, fotografija, specifičnih zahteva, od dužine i složenosti mog rada na svakom posebnom sajtu. Ali, svoju sjajnu web prezentaciju, koju možete naručiti u okviru Mini TWD paketa, a koju sam u šali nazvao "sajtom-flajerom", možete imati za samo tri do četiri hiljade dinara. Neverovatno ali - istinito!
Ja radim legalno. Nemam firmu niti agenciju ali baš zato moramo prethodno da potpišemo zajedno Autorski ugovor (Ugovor o autorskom delu) koji je i za Vas, kao poslodavca, povoljnija varijanta plaćanja. Pre otpočinjanja mog posla uplatićete mi 50 posto, a ostatak po završetku mog rada. Time će svi biti zadovoljni: i država, i Vi i ja.
Standardni TWD paket, obično, košta od 8.000 do 13.000 dinara, a za Business TWD paket treba da izdvojite od 13.000 d0 18.000 dinara neto. Drugim rečima, možete da računate da će Vas jedna stranica Vašeg sajta koštati oko 10 evra, nekad nešto više, nekada manje....
All Inclusive TWD paket je onda pravo rešenje za Vas. To znači da isključivo od Vaših specifičnih zahteva zavisi i cena mog rada i uloženog znanja. Uglavnom, budite spremni da za ovakav super sajt odvojite od 400 do 600 evra, ako Vam se to učini manje u odnosu na 50.000 ili 70.000 dinara.
Zavisi. Pod uslovom da od klijenta dobijem sav potreban materijal za sajt, da ne moram dodatno da sređujem i tekst i fotografije, mini sajt je moguće uraditi za samo dan-dva. Međutim, zahtevne sajtove sa puno stranica, posebnom grafikom i raznim modulima, kao i one na više jezika, radim od deset do dvadeset pa i više dana. Jer, ja nigde ne žurim. Od brzine izrade značajnije mi je da uradim odličnu stvar sa kojom će i klijent i posetioci dotičnog sajta biti zadovoljni.
Realizacija ove Vaše ideje stajaće Vas najmanje 35.000 RSD. Od posebne grafike i idejnih rešenja preko broja unetih proizvoda u Vašu internet prodavnicu zavisi potom i konačna cena, pa zato ne preterujte, za početak, sa njihovim brojem.
To zavisi, takođe, od toga šta konkretno želite, koliko sajt ima stranica, koje biste module želeli da imate, koliko fotografija itd. Pošaljite mi upit za redizajn sajta i brzo ću Vam vrlo konkrento odgovoriti.
U odnosu na druge usluge koje pružam ova bi Vas koštala relativno najmanje. Ipak, morao bih da čujem i vidim šta biste i koliko nešto želeli da reklamirate na Netu, pa da Vam onda kažem i cenu svog rada.
Zavisi od broja stranica, formata knjige ali i od broja eventualnih fotografija koje bi trebalo ubaciti u nju. Uglavnom, radi Vaše orijentacije, knjigu od najmanje 200 stranica, formata A5 ili C5, bez fotografija, ne bih Vam radio ispod 10.000 RSD neto.
To zavisi od dužine filma u sekundama, imate li već ili ne ideju za njega ili možda već deo materijala, da li bih ja snimao fotografije i video-materijal, gde bi se snimalo, kada, koliko dugo… U zavisnosti od Vaših posebnih zahteva zavisi, dakle, i cena izrade reklamnog video-klipa. Ali, nemojte se nadati da će Vas profesionalno urađen film Vaše firme ili nekog novog proizvoda, u trajanju od recimo dva minuta, koštati ispod nekoliko stotina evra. 
Na srpskom tržištu, koje je zbog nelojalne konkurencija i raznih "divljaka", ali i strašne ekonomske krize, poprilično devastirano i gde Vas besmisleno jeftina ponuda na kraju košta, po pravilu, najskuplje, i cena rada istinskih stručnjaka (svih profila!) je totalno - devalvirana. Iz tog razloga se i sam često pitam zašto uopšte radim ovaj posao.... Ipak, prema nekom uobičajenom standardu u ovoj branši cena jednog sata mog rada na računaru staje 850-900 RSD. To može i da Vam bude reper za sva ostala pitanja postavljena na ovoj stranici, a tiču se cena pojedinih usluga.

Copyright © 2013-2017 Top Web Design. All rights reserved. Designed by Dušan Marinović.

Goto Top
JoomShaper